Chrániče matrací pomáhají udržet matrace čisté nejen s malými dětmi

Koupili jste si novou matraci a libujete si při každém ulehnutí, protože víte, že je dokonale čistá? Aby tomu bylo tak co nejdéle, je dobré opatřit ji chráničem matrace. Pro koho je tato šikovná pomůcka nejužitečnější a kdy byste ji měli pokládat za samozřejmost?

Důmyslně zhotovený chránič matrace

Jak už název napovídá, chránič matrace slouží primárně k tomu, aby zůstala matrace čistá pokud možno za jakékoli situace, kdy ji máme umístěnou na roštu postele. Chrání ji před všemi vnějšími vlivy a stále častěji se s nimi setkáváme především v postelích dětí a postýlkách nejmenších. Věděli jste ale, že užitečné jsou i pro dospělé? Koupit si můžete dokonce chrániče masážní, jednostranné nebo oboustranné.

Do chrániče matrací se vyplatí investovat v mnoha situacích. Malé děti se mohou v noci počůrat, což je pro matraci velmi znečisťující. Pokud se tak stane opakovaně, je namístě uvažovat o matraci nové. Nehoda se ovšem může lehce stát i nám v období, kdy jsme nemocní. Ideální je i pro osoby, které trpí inkontinencí. Ti, kdo se nadměrně potí, si ho oblíbí také.

I v případě, že rádi do postele usedáte s knihou a šálkem čaje nebo jiného nápoje, je dobré si matraci chráničem „pojistit“. Nikdy nevíte, kdy do hrnku na nočním stolku zavadíte, a on se vám vylije na matraci.

Správná funkce matrace, snadná údržba i pohodlí v jednom

Chrániče na matrace kvalitní výroby tvoří separační vrstvu, která zabrání nečistotám proniknout do jádra matrace. Chlupy od pejsků, koček, šupinky kůže, prach, pot… nic z toho matraci už neohrozí. Matracový chránič ovšem netlumí funkce matrace. Je lehce snímatelný, kdykoli jej vyperete v pračce. Většina chráničů má na rozích gumové úchyty, které jej drží na svém místě.

Podívejte se na chrániče na matrace do e-shopu matrace.purtex.cz a vyberte si kvalitu za skvělou cenu. Budete nadšení.

Další články autora

Komentáŕe

- Komerční sdělení -PR článek

Mohlo by Vás zajímat